Η διαχείριση της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας (ΧΝΑ) μπορεί να μοιάζει αγχωτική και τρομακτική – ειδικά λόγω του ότι τα σημάδια της δεν είναι εμφανή μέχρι να είναι πραγματικά προχωρημένα.

Αυτά τα 3 απλά βήματα μπορούν να σας καθοδηγήσουν, ως κλινικό κτηνίατρο, στο να βοηθήσετε τους ιδιοκτήτες να παρέχουν δια βίου διατροφική υποστήριξη για την υγεία των νεφρών της γάτας:

ΤΑΚΤΙΚΟΣ
ΕΛΕΓΧΟΣ

Εάν οι γάτες ασθενείς σας είναι άνω των 7 ετών, οι τακτικοί έλεγχοι, κατά τη διάρκεια των ετήσιων ελέγχων τους, είναι το κλειδί για την ανίχνευση υποκλινικών περιπτώσεων ΧΝΑ.

ΕΓΚΑΙΡΗ
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ

Η έγκαιρη διάγνωση θα επιτρέψει την ταξινόμηση της ΧΝΑ σύμφωνα με την International Renal Interest Society (IRIS)1 και τις άμεσες νεφρικές υποστηρικτικές παρεμβάσεις.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι κλινικές δίαιτες ειδικά σχεδιασμένες για νεφρικές παθήσεις φέρουν καλύτερα κλινικά αποτελέσματα, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής στις γάτες, σε σύγκριση με τις δίαιτες συντήρησης2.

  1. International Renal Interest Society. Σταδιοποίηση IRIS της ΧΝΑ (τροποποιήθηκε 2019). Διαθέσιμη: http://www.iris-kidney.com/pdf/IRIS_Staging_of_CKD_modified_2019.pdf
  2. ISFM κατευθυντήριες γραμμές για τη διάγνωση και τη διαχείριση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου της γάτας. 2016. Journal of Feline Medicine and Surgery. 18, 219–239. 

Σας παρουσιάζουμε την PRO PLAN® Veterinary Diets NF Renal Function™

H PLAN® Veterinary Diets NF Renal Function™, είναι μια νέα σειρά πλήρους διαιτητικής τροφής για ενήλικες γάτες με 2 διακριτές συνθέσεις για πρώιμα και προχωρημένα στάδια της νεφρικής ανεπάρκειας. Διατίθεται σε ξηρή και υγρή μορφή.

Σχεδιασμένο με υπέροχη γεύση και στοχευμένα συστατικά για να καλύψει τις διατροφικές απαιτήσεις της γάτας σε οποιοδήποτε στάδιο της νεφρικής ανεπάρκειας.

Ανακαλύψτε τις προδιαγραφές της NF Renal FunctionTM Early Care and Advanced Care:

EARLY CARE

Συνιστάται για:

Υποστήριξη στα αρχικά στάδια (IRIS 1 & 2) της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας.

Ανακαλύψτε περισσότερα

ADVANCED CARE

Συνιστάται για:

Υποστήριξη στα προχωρημένα στάδια (IRIS 3 & 4) της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας.

Ανακαλύψτε περισσότερα

*Κάτω από κατάλληλη κτηνιατρική αξιολόγηση, οι κηδεμόνες που χρησιμοποιούν το τρέχον NF Renal FunctionTM μπορούν να μεταβούν στο NF Advanced Care™.
1. International Renal Interest Society. Σταδιοποίηση IRIS της ΧΝΑ (τροποποιήθηκε 2019). Διαθέσιμη: http://www.iris-kidney.com/pdf/IRIS_Staging_of_CKD_modified_2019.pdf

Η διατήρηση επαρκούς ενυδάτωσης είναι επίσης ένας βασικός θεραπευτικός στόχος για τις γάτες με ΧΝΑ

To PRO PLAN® Hydra Care™ είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με τη σειρά PRO PLAN® Veterinary Diets NF Renal FunctionTM για να βοηθήσει στην αύξηση της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης νερού από τις γάτες και στη μείωση του ειδικού βάρους και της συγκέντρωσης των ούρων.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Θέλετε να συνεχίσετε να μαθαίνετε;

Στην PRO PLAN® θέλουμε να σας βοηθήσουμε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας σχετικά με την υγεία των νεφρών, την ενυδάτωση της γάτας και τη διατροφική διαχείριση των νεφροπαθών ασθενών.

Γνωρίστε τους ερευνητές

Χρόνια νεφρική νόσος Μέρος 1: Παθοφυσιολογία

T. Williams

Γνωρίστε τους ερευνητές

Χρόνια νεφρική νόσος Μέρος 2: Νέες & κλασικές στρατηγικές θεραπείας

X. Roura

Γνωρίστε τους ερευνητές

Πώς να αντιμετωπίσετε τη νεφρική γήρανση

J. Quimby

Γνωρίστε τους ερευνητές

Πώς η διατροφική παρέμβαση κάνει τη διαφορά σε πρώιμο και προχωρημένο Στάδιο IRIS ΧΝΝ

D. Laflamme